perjantai 27. heinäkuuta 2012

Ya te he dicho que no tienes que jurar. En esta vida nunca se sabe.

Maanantain vietin kokonaan maman ja kummitädin kanssa. Lähdettiin kiertelemään riksua ja hyvinkäätä. Mama näytti talon, missä oli asunut mun ikäisenä ja ladon, missä oli vetänyt ensimmäiset kunnon kännit. Päädyttiin ostoksille ja syömään ihan hulluna hyvinkäälle. Löysin maximekon!


Pari päivää kertailin keskenäni espanjaa! Tarkoitukseni oli aloittaa kertailu jo kesän alussa, että osaisin sitten Barcelonassa taitavasti espanjaa muttamutta.....Tiedätte kyllä, että olen toisinaan vähän aikaansaamaton tyttö. Yllättävän hyvin tuo kieli kuitenkin on muistissa vielä muutaman kuukauden erossaolonkin jälkeen. Katsoin jopa leffan Tres metros sobre el cielo ilman tekstityksiä, se oli iiiiiihana.

Niin, ja olen mä vähän myös näistä kivemmista ilmoistakin iloinnut. Eilenkin kävin mustikassa, lenkillä kahdesti joo älkää uskoko, ja käveltiin kavereiden kanssa miljoona kilometriä rannalle. En taidakaan olla niin aikaansaamaton.

10 kommenttia:

martsa kirjoitti...

ihana toi maximekko! :))

saiku kirjoitti...

ihana! hei millä sä muokkaat näitä kuvia?

Kreetta kirjoitti...

ookiittikiitti! ihan vaan picasa kolmosella! :-) tai sit googlaa picmonkey niiii sillä voi muokkailla myäs!

Aino kirjoitti...

Moikka! Kiva blogi sulla ja liityin lukijaksi koska itseänikin kiinnostaa lähteä au pairiksi Espanjaan :)! Mulla olisi muutama kysymys sulle:

- Milloin, miten ja mitä kautta hait au pairiksi?
- Miten sait ja hait perheen? (Jos hait itse niin voitko antaa jotain neuvoja?)
- Paljon sulla on mennyt rahaa ennenkuin olet päässyt lähtemään?
- Paljonko olet opiskellut espanjaa?
- Voiko au pairiksi lähteä "kesken kaiken" esim joulu/tammikuussa? Entä voiko Espanjassa olla vaikka puoli vuotta?

Kiitos paljon jos jaksat vastata! :-) Ja muista postata paljon espanjasta ja sieltä elämisestä, mä oon ainakin innoissani lukemassa sitä sitten!! :)

Kreetta kirjoitti...

Moikka Aino, ja kiitos paljon! :)

Eli tein profiilin www.aupair-world.net sivustolle ja lähdin hakemaan sitä kautta espanjalaista perhettä. Laitoin viestiä monille ja koetin panostaa jokaiseen viestiin täysillä, jotta perhe huomaa kiinnostukseni. Pian sen jälkeen löytyikin sopiva perhe!
Rahaa ei ole mennyt mihinkään muuhun kuin menolippuun (n.130€) ja tietysti ajattelin vielä ostaa jotain tuliasia perheelle Suomesta. Niistä voit varmasti lukea myöhemmin blogistai!
Espanjaa luin kolme vuotta lukiossa ja kirjoitin sen ylimääräisenä aineena. Arvosanaksi tuli B, joten kielitaitoni ei ole kummoinen :D
Au pairiksi voi lähteä ihan milloin tahansa ja Espanjassa voi olla oman tahtonsa mukaan ihan muutamasta kuukaudesta pariin vuoteen - ainakin jos lähtee itsenäisesti niin kuin minä tein, eikä minkään järjestön kautta.

Kiitos sulle! On kiva, että löytyy innokkaita lukijoita! :)

Aino kirjoitti...

Kiitos paljon vastauksista! :-) Täytyy vielä kysyä että laitoitko ne viestit perheille englanniksi vai espanjaksi? :-)

Kreetta kirjoitti...

Jos perheen profiili oli espanjaksi niin sitten laitoin viestiä espanjaksi ja taas jos oli englanniksi niin sitten laitoin englanniksi :)

Anonyymi kirjoitti...

Löysin ihan vahingossa blogiisi au pair-juttuja googlettaessa ja ihan varmasti jään seurailemaan! Itsekin rekisteröidyin vähän aikaa sitten tuonne Aupair-Worldiin ja taarkoitus olisi lähteä välivuodeksi Ruotsiin :)

Jassu kirjoitti...

Blogisi vaikuttaa tosi mukavalta jään varmasti seurailemaan! Eteenkin kun täälläkin on kiinnostusta tota Au Pair vuotta kohtaan.. Sen lisäks sun mekko on aivan ihana, mistäköhän kaupasta sen mahdoit bongata? :)

Kreetta kirjoitti...

Kivaa, että lukijoita löytyy! :---) Toivotaan, että tekin pääsette toteuttamaan au pair unelmianne.
Ja mekon löysin Spirit Storesta!