lauantai 21. maaliskuuta 2015

Las fallas

Las fallas on Valenciassa järjestettävät pippalot. Tytöille puetaan päälle prinsessamekot ja kaduilla poltetaan ihan järjettömän kokoisia patsaita. Viikon aikana joka ilta ilotulitetaan ja se on hyvä tekosyy sitten juoda sangriaa puistossa tai kaduille järjestetyissä pikkufiestoissa.

Meikä nappasi bussin maanantaina yhdentoista suomalaispojan kanssa kohti näitä juhlia. Oli tarkoitus juhlia herrojen kanssa keskiviikkoon asti ja sitten palata takaisin Barcelonaan, mutta kyllä se sitten venähti ihan perjantaihin asti. Oli meillä vuokrattuna kuitenkin niin pirun magee kämppä eikä seurassakaan ollut lainkaan vikaa.

Ensimmäisinä päivinä aurinko paistoi ja aloitettiin aamu kattoterassilla. Tuli siis hyvä rusketuskin pintaan ennen viimeisten päivien myrskytuulta ja sateita. Itselläni loppui muutaman päivän jälkeen juhlakunto, mutta pojat onneksi jaksoi ja kyllä mäkin ikkunasta jotain ehkä näin. Olihan se ihan arvattavaa että kun tällä meidän poikaporukalla lähtee falleroimaan niin ei sitä pääjuhlaa edes enää näe. Ensi vuonna voisi kokeilla uudestaan, jos muutan mieltäni siitä että mää en enää ikinä lähe tällä porukalla mihinkään.

Ei mulla ole edes kuvia. Paitsi nämä parit peukkujen täyteiset. Onneksi on videopäiväkirjat jonkun kameralla, vaikka niissäkin oli 20 minuuttia kuvattuna yhtä palmua, vaikka ilotulitteita oli tarkoitus kuvata.

Ei kommentteja: