torstai 26. maaliskuuta 2015

Mama Mexico


Tiistaina lähdettiin hakemaan pientä naispuolista versiota Kikestä lentokentältä. Ai että, kun mua jänskätti tavata tämä mama! Hänellä oli mukanaan parit matkalaukut ja kotona paljastui, että toisen sisältö oli lähes kokonaan vain Kikelle ja meikäläiselle. Saatiin kolme pulloa mezcalia, mikä on siis agaavesta tehtyä alkoholia, saatiin meksikolaisia herkkuja (nuo kuvien herkut on rumia, mutta ihan helmiä! ne on tamarindi -hedelmistä, chilistä ja suolasta valmistettuja nameja) ja mama oli päättänyt ihan tuoreita mangojakin mukanaan tuoda.

Kuvista löytyy myös tuo valkoinen vaatekappale eli huipil ja punainen koru, jotka mama oli tuonut ihan vain mua ajatellen. Huipil on tyypillinen asu puettavaksi Meksikossa ja muilla alueilla, ja tuo koru on tehty värjätyistä pavuista. Sain kattavat Meksikon historian tunnit ja vaikka melkein jäi ylioppilaslakki historian takia saamatta niin tällä kertaa kyllä ihan totisesti oli kiinnostavaa!

Ainoastaan espanjan kielen teitittely on vähän hukassa, ja Meksikossa se otetaan toisinaan jopa kunnioituksen puuttumisena, jos ei toisia teitittelemällä puhuttele. No mutta eiköhän se tässä kahdessa kuukaudessa ala muistua mieleen, ja aika leppoisasti ollaan kyllä nämä pari päivää jo tallusteltu.

Ei kommentteja: