perjantai 25. marraskuuta 2016

Langkawi


Moi! Ollaan taas Barcelonassa turvallisesti ja ihan pyörällä päästä kaikkien aikaerojen takia. Ensin tosiaan lensimme Malesian saarelle nimeltä Langkawi, sieltä suuntasimme Kuala Lumpurin suureen kaupunkiin josta matka jatkui Indonesiaan, Balille, ja Jakartan kaupungissakin piti käväistä. Kunnes taas palattiin samaa reittiä pitkin Langkawille, josta lähti lento kotiin. Meidän Aasian reissuun mahtui vaikka minkälaisia seikkailuja, mutta ajattelin kertoa kaiken pienissä pätkissä aloittaen ensimmäisestä kohteestamme.

Langkawin olemassaolosta en edes tiennyt ennen kuin aloimme etsiä pientä paratiisisaarta lomakohteeksemme. Kun laskeuduimme pienelle lentokentälle nappasimme taksin Kuahiin, joka on Langkawin satama"kaupunki" - tai ainakin kylä. Kuah oli hiljainen ja, jos totta puhutaan, vähän tylsä. Kylästä päästiin hienosti veneillä pikkusaarille, jotka oli aivan mahtavia, mutta itsessään Kuah oli lähinnä täynnä tax free -kauppoja ja rafloja ilman kaljaa. 


Vaihdettiin parin illan jälkeen kylää ja löydettiinkin aivan pikkuinen paratiisi Langkawin pohjoisrannikolta; Tanjung Rhu. Merta pitkin kävelemällä löydettiin salainen ranta, jolla lojuttiin useampi päivä ihan vain kahdestaan. Kike vei meikäläistä viidakkoihin, vaikka hitsi että pelotti kaikki dinosaurukset ja jättihämähäkit mitä sieltä toisinaan löytyi. Apinat oli kavereita - vaikka yhden kerran yksi apina veikin meikäläisen suolapähkinät repustani.


Langkawi oli älyttömän kaunis, ja olin onnellinen että paluu matkalla päästiin vielä pariksi illaksi kyseiselle saarelle. Reissun viimeiset illat vietimme Langkawin rannalla nimeltä Cenang. Se oli kuuleman mukaan turistien suosiossa, mutta täytyy sanoa että aika vähän turisteja saarella loppujen lopuksi oli. Cenang -rannalta löytyi ihana pikkubaari, jonka omistaja näytti pitkillä mustilla hiuksillaan ihan intiaanipääliköltä.

Ei kommentteja: